Orthomoleculair

 Wat betekent dat?

Orthomoleculaire voeding & supplementen

Ontwerp zonder titel (11)

De term ‘orthomoleculair’ is in 1968 geïntroduceerd door tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling. 'Orthos' betekent in het Grieks 'goed' of 'juist'. Moleculair betekent met betrekking tot de moleculen. Hiermee introduceerde hij een nieuw concept ten aanzien van de betekenis van voeding voor de gezondheid. De Orthomoleculaire Therapie is er dus op gericht het lichaam op moleculair niveau te corrigeren.

Het lichaam is opgebouwd uit miljarden cellen. Deze cellen kunnen alleen goed functioneren als de juiste voedingsstoffen aanwezig zijn. Als de cellen goed te eten krijgen, is er weinig kans dat er ziekte ontstaat.

Pauling benadrukte in de eerste plaats het gebruik van goede, gevarieerde voeding aangevuld met voedingssupplementen als een essentiële aanvulling voor een optimale gezondheid.

Zwanger worden/zijn en orthomoleculair advies

Zeker als je zwanger wilt worden of al bent, is het van groot belang dat je gezondheid optimaal is. Tenslotte ben je niet alleen gezond voor jezelf, maar ook voor een nieuw leventje. Als jij gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt, krijgt jouw kindje dat ook.

Het mooie van orthomoleculaire therapie is dat met kleine aanpassingen grote resultaten te behalen zijn.

Aan de hand van je klachten of wensen kunnen we nagaan welke specifieke voedingsstoffen je tekort komt en welke vitaminen, mineralen en spoorelementen werkzaam zijn bij bepaalde klachten. Op deze manier kun je zelf je lichaam optimaal ondersteunen. Ook bij zwangerschapskwaaltjes als o.a. bekkeninstabiliteit, misselijkheid, harde buiken, spierkramp (in de nacht), blaasontsteking, aambeien, obstipatie of striae kan een orthomoleculaire aanpak goed ondersteunen.

Mijn orthomoleculaire voedings- en suppletie adviezen zijn altijd aanvullend op reguliere medische behandelingen.

Wat kan orthomoleculair advies voor jou betekenen?

Neem contact op tijdens het GRATIS telefonisch spreekuur

of

 

       DE JUISTE VOEDING, MINDER STRESS, MEER BEWEGEN

= GEZOND ZWANGER WORDEN & ZIJN